Редактор: e-mail: кадър bTVЗащо трябваше да се създава убеждението, че COVID-19 е равно

...
Редактор: e-mail: кадър bTVЗащо трябваше да се създава убеждението, че COVID-19 е равно
Коментари Харесай

Доц. Велизарова: Не трябваше да се създава усещането, че COVID-19 е равно на смърт. Хората се страхуват, а от страх се умира

Редактор: 

e-mail: 

кадър bTV

Защо трябваше да се основава убеждението, че COVID-19 е равно на гибел? Този въпрос насочи в студиото на bTV ръководителят на детската клиника в белодробната болница „ Св. София “ доцент Светлана Велизарова. Тя изрично акцентира, че излъчването на конференциите на НОЩ напролет е изплашило хората. „ От боязън се умира! “, съобщи доцент Велизарова.

Специалистът уточни, че единствено 7% от пациентите с ковид са в интензивните отделения и животът им е в заплаха. Според нея дейностите против пандемията са били комплицирани още изначало, когато всички са заговорили за лечебни заведения и спешна помощ. Организацията на лекуването е трябвало да стартира от доболничната помощ, само че със основаването на триажи.

Доц. Велизарова сподели също, че затварянето е трябвало да стане по-рано, тъй като българите обичат празниците, които стартират при започване на декември. „ На 21, като се отворят моловете, те ще се праскат от хора “, разяснява лекарката. Ако ограниченията се облекчат, новият пик ще е към Йордановден, предвижда тя.

Българите към този момент са разграничени по въпроса с имунизациите, сподели доцент Велизарова. Според нея е нужна доста сериозна разяснителна акция в медиите, с цел да се избегне това разделяне.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР